Индийският министър-председател Нарендра Моди, почетен гост на честването на Деня на Бастилията във

...
Индийският министър-председател Нарендра Моди, почетен гост на честването на Деня на Бастилията във
Коментари Харесай

Макрон ще посрещне индийския премиер Моди в Лувъра

Индийският министър-председател Нарендра Моди, почетен посетител на честването на Деня на Бастилията във Франция, ще вечеря с президента Еманюел Макрон в музея Лувър в петък, оповестиха от кабинета на Макрон.

Повече от 200 посетители ще се причислят към двамата водачи за вечерята в най-големия музей в света, като за тях ще бъде проведено особено разглеждане на редица емблематични творби, оповестиха от президентството, предадено от френските медии.

Моди, който идва в четвъртък за петото си посещаване във Франция, ще се срещне с Макрон на частна вечеря, след което ще посети индийски художници, взели участие в тазгодишния фестивал " Намасте Франция " - събитие, което акцентира културните връзки сред двете страни.

В петък той ще участва на обичайния боен церемониал по случай Деня на Бастилията, в който тази година ще взе участие забележителен индийски контингент, ще организира още диалози с Макрон и ще участва на конгрес на бизнес водачите, оповестиха от президентството.

Франция и Индия, чието стратегическо партньорство датира от 25 години, договарят за бизнес покупко-продажби в няколко области, в това число защитата и енергетиката, само че френски държавни източници обявиха, че те може да не бъдат финализирани в точния момент за визитата на Моди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР